Patlıcanlı İslim Kebabı Tarifi (Kürdan Kebabı)


Sizlere bu yazımızda islim kebabı tarifi vereceğiz bu yemek tarifinin diğer bir adıda kürdan kebabı yine diğer bir adı patlıcanlı kebap nasıl yapılır.İslim kebabı en ünlü kebap tariflerinden birisidir, yoğun olarak ramazanda ve özel günlerde yapılan bu leziz patlıcan kebabını kolaylıkla yapabilirsiniz. Gelelim islim kebabı nasıl yapılır sorusunun cevabına islim kebabı yani kürdan kebabı hazırlanırken ilk olarak dikkat edilecek önemli sebeblerden birisi köftelerimize şekil verdikten sonra tam olarak pişirmemek bunun nedeni eğer islim kebabı için köftelerimizi daha ilk aşamada tamamen pişirirsek patlıcanları köftelerimize sarıp üzerine kürdanları, biberleri ve domatesi taktıktan sonra tekrar fırına atacağımız için tamamen pişmiş köftelerimiz bu kez yanacaktır. Bu yüzden islim kebabının en önemli özelliği köfteleri hazırlayıp şekilde verdikten sonra sadece 15 dakika pişirmek ardından diğer malzemelerle 20 veya 25 dakika daha pişirmek eğer buna dikkat ederseniz köfteli islim kebabınız gayet lezzetli olacaktır. Etli islim kebabı tarifinde ise etler tam olarak pişirilmiyor ardından yine patlıcanlarla tekrar fırına atılıyor. Tarifimizin bu püf noktasını sizlere açıkladıktan sonra afiyet olsun diyoruz.
Gerekli olan İslim Kebabı Malzemeleri
500gr orta yağlı kıyma
3 dilim rendelenmiş bayat ekmek
1 adet rendelenmiş büyük boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
4 adet patlıcan
3 adet domates
5 veya 6 adet biber
Bir miktar sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı kaynar su

0 yorum:

Yorum Gönder