Sebzeli Türlü Kebabı Tarifi

Bugünkü tarifimizde sizlere sebzeli türlü kebabı tarifini anlatacağım,sebzeli türlü kebabının diğer bir adı ise sadece türlü kebabı olarak geçmektedir.Sebzeli Türlü Kebabı Tarifi aşağıdaki gibidir.

Sebzeli Türlü Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

3 adet orta boy patlıcan,
2 adet kabak,
2 adet patates,
2 adet soğan,
2 diş sarımsak,
3 adet domates,
Köftesi için:
Tuz,
Karabiber,
3 diş sarımsak,
750 gr kıyma.
Üzeri için:
2 adet domates,
9 adet sivri biber.
1 yemek kaşığı salça,
1 su bardağı su.

Sebzeli Türlü  Kebabı Yapılışı
Patlıcanları istediğimiz şekilde doğrayıp, tuzlu suda 15 dk kadar bekletelim sonrada suyunu süzelimki tuz patlıcanın acılığını alsın,aksi taktirde yemeğimizin lezzetini bozabilir.
Kabakları, patatesleri istediğimiz şekilde doğrayalım.
Doğradığımız patatesleri,  patlıcanları, kabakları, kızartalım.
Kızarttığımız patatesleri,  patlıcanları ve kabakları yağlarını süzgeçle süzelim yoksa yemeğimiz çok yağlı olabilir.
Soğanları, kabukları soyulmuş domatesleri ince ince doğrayalım ve borcamın tabanına yayalım.
Üzerine doğradığımız iki diş sarımsağı serpelim.

Köftesi için; 3 diş sarımsağı ezelim.
Bir kaba kıymayı, sarımsağı, tuzu, karabiberi ilave edelim ve iyice yoğuralım.
Kıymalı harçtan küçük parçalar koparalım ve elimizle şekil verip, köfteleri hazırlayalım.

Borcama sırasıyla bir patlıcan, bir kabak, bir köfte şeklinde dizelim ve borcamı dolduralım.

Üzeri için; domatesleri halka şeklinde doğrayalım.
Biberleri parmak parmak doğrayalım.
Domatesleri ve biberleri sıvı yağda kızartalım.
Daha sonra borcamın üzerini biberlerle ve domateslerle süsleyelim.

Bir kaseye salçayı, ılık suya koyalım ve iyice karıştırıp, yemeğin üzerinde gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 190° fırında pişirelim.
Sebzeli Türlü Kebabımızı sıcak sıcak servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder